Internet snelheid

Valt de internet snelheid binnen je huidige abonnement tegen en wil je daar op effectieve wijze wat aan doen? Het is verstandig om over te stappen naar glasvezel. Je kunt dan rekenen op een hogere internet snelheid, terwijl je er daarnaast voor zorgt dat de betrouwbaarheid van de verbinding toe zal nemen. Je kunt rekenen op een hoge snelheid voor het uploaden en downloaden, terwijl je zonder problemen met meerdere apparaten gebruik kunt maken van de verbinding.

Hoge snelheid van glasvezel

De internet snelheid van glasvezel ligt een stuk hoger dan bij bijvoorbeeld ADSL en de kabel. Dat heeft te maken met het feit dat je met glasvezel klaar bent voor de toekomst, er is sprake van een nieuwe techniek die veel beter geschikt is voor hogere snelheden. Heb je een abonnement voor 30 Mb/s? Je kunt de internet snelheid dankzij glasvezel veel verder verhogen, bijvoorbeeld naar 100 Mb/s of 200 Mb/s. Je zorgt er daarmee voor dat de internet snelheid op papier stukken hoger wordt. Bijkomend voordeel, er is bij glasvezel geen sprake van verlies zodat je ook daadwerkelijk kunt rekenen op de hogere snelheid van het internet.

Snelheid van het uploaden

De internet snelheid is voor zowel het downloaden als het uploaden even hoog, op het moment dat je gebruik maakt van glasvezel. Bij ADSL en de kabel ligt de snelheid voor het uploaden over het algemeen 10x lager dan die voor het downloaden, waardoor het lang duurt om grote bestanden te versturen. Bij glasvezel heb je daar geen last meer van. De snelheid voor het uploaden ligt net zo hoog als die voor het downloaden. De internet snelheid is wat dat betreft altijd beschikbaar, in welke richting je ook gebruik wenst te maken van het internet.

Betrouwbaarheid van de verbinding

De internet snelheid ligt bij glasvezel een stuk hoger, terwijl dit aan de andere kant niets af zal doen aan de betrouwbaarheid. Sterker nog, je kunt rekenen op een betrouwbare verbinding die niet zomaar meer weg zal vallen. Er is bij glasvezel geen sprake van verlies en de snelheid is beschikbaar voor de verschillende apparaten waarmee je gebruik wilt maken van het internet. Wat dat betreft kun je dankzij glasvezel rekenen op een zeer hoge internet snelheid, die ervoor zorgt dat je optimaal gebruik kunt maken van een betrouwbare verbinding voor al je apparaten.

Glasvezel voor hogere internet snelheid

Wil je direct overstappen naar glasvezel om gebruik te maken van de hogere internet snelheid? Het is verstandig om eerst na te gaan hoe je huidige abonnement eruit ziet. Is er nog sprake van een jaarcontract of geldt er slechts een maand opzegtermijn? Zodra je daarvan op de hoogte bent kun je een nieuw abonnement voor glasvezel afsluiten. De nieuwe glasvezel provider zorgt ervoor dat je binnenkort gebruik kunt maken van een hogere internet snelheid. Vanaf dat moment ben je klaar voor de toekomst en zorg je ervoor dat de snelheid van het internet je in ieder geval niet meer in de steek zal laten.