Kabel en ADSL internet

Maak je nog gebruik van kabel en ADSL internet en wil je daar eigenlijk vanaf? Benieuwd naar de verschillen met het snelle glasvezelnetwerk? Indien er glasvezel beschikbaar is doe je er verstandig aan om zo snel mogelijk over te stappen of in ieder geval na te gaan waarom kabel en ADSL internet vandaag de dag niet langer de beste keuze vormt. Zoek je naar een snelle en betrouwbare verbinding, waar je onbezorgd gebruik van kunt maken? Dan is het verstandig om het kabel en ADSL internet achter je te laten en gebruik te gaan maken van glasvezel.

Lagere snelheden

Indien je al langere tijd gebruik maakt van kabel en ADSL internet ben je wellicht nog tevreden met de snelheid van de verbinding. Wist je echter dat er veel hogere snelheden mogelijk zijn, door over te stappen naar glasvezel. Het kabel en ADSL internet maakt veelal gebruik van verbindingen tot 30 Mb/s of zelfs 20 Mb/s. Dat betekent dat er uiteindelijk zo’n 2 MB per seconde over zal blijven om te downloaden. Zou je voor een snelle glasvezelverbinding kiezen? Je kunt dan rekenen op 100 Mb/s of meer, wat betekent dat je met 12,5 MB/s kunt downloaden. Dat is meer dan 6x zo snel!

Lage uploadsnelheid

Verstuur je regelmatig grote bestanden via het kabel en ADSL internet en merk je dat dit over het algemeen lang duurt? Dat klopt, de snelheid voor het uploaden ligt vaak 10x lager dan die voor het downloaden. Dat betekent dat je kunt uploaden met 0,2 MB per seconde. Zou je gebruik maken van glasvezel? De snelheid voor het uploaden ligt dan gelijk aan die voor het downloaden. Dat betekent dat je met 12,5 MB per seconde kunt uploaden. Dat is ruim 62x sneller, waardoor je er enorm op vooruit gaat ten opzichte van het kabel en ADSL internet.

Verlies van snelheid

Bovendien is er bij kabel en ADSL internet vaak verlies van snelheid. Dit betekent dat je op locaties verder van het verdeelpunt kunt rekenen op bijvoorbeeld 75% van de geadverteerde snelheid, of dat dit nog verder tegen zal vallen. Uiteindelijk kun je bij kabel en ADSL internet haast nooit rekenen op de snelheid die je zou moeten ontvangen. Met glasvezel internet heb je daar geen last van, je ontvangt de snelheid waar je voor betaalt. Dat is daardoor opnieuw een goede reden om het kabel en ADSL internet vaarwel te zeggen en over te stappen.

Van kabel en ADSL internet naar glasvezel

Wil je overstappen van kabel en ADSL internet naar glasvezel en ben je benieuwd hoe je dat het best aan kunt pakken? Het is verstandig om in ieder geval na te gaan of er sprake is van een jaarcontract of dat je slechts te maken hebt met een opzegtermijn van 1 maand. Vervolgens kun je online een provider voor glasvezel selecteren en daar aangeven dat je graag wilt overstappen. Je kunt van kabel en ADSL internet overstappen naar glasvezel, zodat je klaar bent voor de toekomst.