Voordelen van glasvezel internet

Benieuwd naar de voordelen van glasvezel internet? Wij zetten er 4 voor je op een rij, aan de hand waarvan je zelf na kunt gaan dat het een uitstekend idee is om over te stappen op dit nieuwe netwerk. Vergeet de instabiele verbinding van ADSL en kies voor snelheden die veel verder gaan dan wat de kabel te bieden heeft. De voordelen van glasvezel internet zorgen ervoor dat je razendsnel kunt internetten met een maximale betrouwbaarheid. Je kunt sneller uploaden en dankzij het open glasvezelnetwerk heb je de keuze uit verschillende providers.

Hogere snelheden met glasvezel

Binnen de voordelen van glasvezel internet kun je allereerst rekenen op een hogere snelheid van het internet. Heb je op dit moment al een snelle verbinding? Zelfs tijdens de spitsuren kun je rekenen op 1000 Mb/s of meer, afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Zoek je naar de hoogste snelheid die er beschikbaar is? De voordelen van glasvezel internet bestaan voor een groot deel uit een snelle en stabiele verbinding. Wat dacht je ervan om binnen enkele seconden een film of andere grote bestanden te downloaden? Met glasvezel is het mogelijk.

Maximale betrouwbaarheid

Daarnaast kun je binnen de voordelen van glasvezel internet rekenen op een maximale betrouwbaarheid, de verbinding is veel stabieler dan wanneer je gebruik maakt van de kabel of van ADSL. Maak je met meerdere apparaten gebruik van het internet? Zowel het Skypen met video als het gamen verloopt zonder dat je hoeft te ‘bufferen’. De voordelen van glasvezel internet zorgen er wat dat betreft voor dat je zorgeloos gebruik kunt maken van de verbinding, zelfs op het moment dat je met heel het gezin gebruik maakt van de verbinding die er beschikbaar is.

Sneller uploaden

Wellicht wist je het al, een van de voordelen van glasvezel internet is dat je met dezelfde snelheid kunt uploaden als waarmee je kunt downloaden. Merk je dat het uploaden een stuk langzamer verloopt dan wanneer je een bestand binnen wilt halen? Bij ADSL en de kabel is er sprake van een uploadsnelheid die zo’n 10x lager ligt dan de snelheid voor het downloaden. Dankzij de voordelen van glasvezel internet hoeft dat niet langer het geval te zijn. In plaats daarvan kun je downloaden met de snelheid waarmee je kunt uploaden en andersom. De snelheid ligt vele malen hoger, terwijl dat de betrouwbaarheid niet in de weg zit.

Vrije keuze uit glasvezel internet providers

De voordelen van glasvezel internet zorgen er tenslotte voor dat je de keuze hebt uit verschillende internet aanbieders. Het is niet langer nodig om je aan te sluiten bij de kabelaar bij jou in de regio, in plaats daarvan kun je zelf bepalen waar je een abonnement af wilt sluiten. Het glasvezelnetwerk is open, waardoor de bedrijven onderling met elkaar concurreren en je kunt rekenen op een goed aanbod voor een scherpe prijs. Overtuigd van de voordelen van glasvezel internet? Je kunt online direct overstappen, zodat je hier ook zelf gebruik van kunt maken voor TV, internet en telefonie.