Wat is glasvezel?

Wil je weten wat glasvezel is, om een beter idee te krijgen van dit netwerk dat je kunt gebruiken voor internet, TV en telefonie? Het is een snel en symmetrisch netwerk, dat anders werkt dan ADSL en de kabel. Je kunt gebruik maken van een glasvezel aansluiting via de abonnementen van de verschillende providers. Er is sprake van een open glasvezelnetwerk, waardoor je niet langer gebonden bent aan de provider die in jouw regio actief is. Glasvezel biedt je bovendien de kans gebruik te maken van verbindingen met snelheden tot wel 1 Gb/s, wat veel hoger ligt dan de snelheden die je kunt halen met ADSL of de kabel.

Internet, TV en telefonie

Glasvezel vormt een nieuw netwerk voor internet, TV en telefonie. Je kunt rekenen op een betrouwbare verbinding op basis van een zeer hoge snelheid. Het is op dit moment niet bekend waar de limiet op de snelheid ligt, waardoor er voor de toekomst van alles mogelijk is. Op dit moment liggen de verbindingssnelheden een stuk hoger dan bij ADSL en de kabel. Glasvezel is wat dat betreft vooral een techniek om de volgende stap te zetten op het gebied van internet, TV en telefonie en gebruik te maken van een snelle en betrouwbare verbinding en het gebruik van deze vrij nieuwe techniek brengt dus zeker de nodige voordelen met zich mee.

Snel en symmetrisch

Glasvezel maakt niet alleen heel snelle verbindingen mogelijk, er is daarnaast sprake van een symmetrisch netwerk. Dat betekent dat de snelheid van het downloaden gelijk is aan die van het uploaden. Het versturen van foto’s of andere grote bestanden gaat razendsnel, tot wel 10x sneller dan bij ADSL en de kabel. Het is wat dat betreft de moeite waard om over te stappen naar glasvezel, vooral op het moment dat je de internetverbinding in de beide richtingen wilt gebruiken.

Aansluiten van glasvezel internet

Een glasvezel aansluiting is op steeds meer plaatsen in Nederland beschikbaar, je zorgt er daarmee voor dat je het signaal voor TV, internet en telefonie kunt ontvangen. Je kunt online een postcode check doen om na te gaan of je gebruik kunt maken van een glasvezel aansluiting, zodat je eenvoudig na kunt gaan of je er gebruik van kunt maken. Is er nog geen sprake van een glasvezel aansluiting? Dan kun je de abonnementen helaas nog niet afsluiten. Je kunt wel alvast nagaan wat glasvezel is en hoe je er daarmee in de toekomst voor kunt zorgen dat je gebruik kunt maken van de nieuwe abonnementen.

Open glasvezelnetwerk

Glasvezel is snel, betrouwbaar en daarmee klaar voor de toekomst. Bovendien is er sprake van een open glasvezelnetwerk. Dat betekent dat je de keuze hebt uit een groot aantal providers, die je online eenvoudig met elkaar kunt vergelijken. Benieuwd welke providers je de beste aanbiedingen kunnen doen? Je kunt online nagaan wat glasvezel is en hoe je er gebruik van kunt maken, zodat je kunt overstappen naar een mooi nieuw abonnement. Houd uiteraard wel de opzegtermijn bij je huidige provider in de gaten, zodat je zodra je weet wat glasvezel is meteen over kunt stappen en je optimaal kunt profiteren van de moderne mogelijkheden.