Aanleg glasvezel

De aanleg van glasvezel heeft wat voeten in de aarde, het gaat om een nieuw netwerk naast bijvoorbeeld de kabel waar we jaren gebruik van hebben gemaakt. Dat betekent dat nog niet iedereen in Nederland de beschikking heeft over glasvezel. Dankzij de doorlopende aanleg van glasvezel komen er echter wel steeds meer aansluitingen bij. Het is verstandig om na te gaan of er glasvezel beschikbaar is in de omgeving en of er als sprake is van een aansluiting op je huisadres. Is de aanleg van glasvezel achter de rug? Dan heb je de mogelijkheid om een alles in een pakket af te nemen voor televisie, telefonie n internet.

Beschikbaarheid van glasvezel

Diverse bedrijven, gemeenten en organisaties zijn bezig met de aanleg van glasvezel door heel Nederland. Wanneer er sprake is van werkzaamheden zal de straat over het algemeen open liggen en wordt er gezorgd voor aansluitingen op woningen. Zodra de aanleg van glasvezel achter de rug is kun je gebruik gaan maken van het netwerk. Het gaat om een open netwerk, waardoor je zelf een keuze kunt maken uit de verschillende providers die er beschikbaar zijn en pakketten aanbieden.

Postcodecheck voor glasvezel

Benieuwd of de aanleg van glasvezel bij jou al achter de rug is? Je kunt dit eenvoudig online nagaan, door een postcode check te doen. Je kunt op basis van je postcode en je huisnummer aangeven waar je woont of waar je onderneming zit. Aan de hand daarvan kun je nagaan of er een aanleg van glasvezel heeft plaatsgevonden en of je dus gebruik kunt maken van de pakketten die er beschikbaar zijn en je kunt dan dus ook glasvezel gaan vergelijken. Is dat nog niet het geval? Dan is het verstandig om met de omgeving samen een front te vormen en te vragen om de aanleg van glasvezel, er zijn veelal partijen beschikbaar die daar bij voldoende interesse aan kunnen werken.

Aansluiting in huis

Heb je de aanleg van glasvezel naar je woning achter de rug? In huis komt er een glasvezelverbinding binnen, die je vervolgens kunt gebruiken om je router en je televisie aan te sluiten, net als de telefoon. Het is voldoende om de glasvezelverbinding aan te sluiten op de router in de meterkast. Vanaf dat punt kun je vervolgens voor de verbindingen naar bijvoorbeeld je televisie of de telefoon zorgen. Een monteur kan je helpen bij de aanleg van glasvezel, zodat je daar zelf weinig omkijken naar hebt en je er meteen gebruik van kunt maken.

Overstappen naar glasvezel

Wil je overstappen naar glasvezel, maar vind je de aanleg van glasvezel wat lastig? Zorg er dan voor dat je gebruik maakt van een monteur, in veel gevallen hoef je daar niets voor te betalen. De monteur zorgt voor de aanleg van glasvezel, zodat jij er vervolgens gebruik van kunt maken. Check op voorhand uiteraard even of je een jaarcontract hebt of dat er sprake is van een maand opzegtermijn. Vervolgens kun je overstappen naar glasvezel en de aanleg van glasvezel in orde maken, zodat je de verbinding tot je beschikking hebt en je klaar bent voor de toekomst.